Поняття збройного конфлікту: первісні роздуми - Кузьмін, Едуард Едуардович; Кузьмин, Эдуард Эдуардович; Kuzmin, Eduard Eduardovych (Херсон : Гельветика, 2014)
Стаття присвячена дослідженню та узагальненню наукових ідей щодо розкриття правової сутності таких понять як «війна» та «збройний конфлікт», а також визначенню видів збройних конфліктів. Автором здійснюється певна спроба розмежування різних видів та форм збройних конфліктів, а також пошук критеріїв щодо розмежування різних видів збройних конфліктів. Проводиться розробка у напрямку формалізації ознак та деталізації характеристик основних понять права збройних конфліктів.

Статья посвящена исследованию и обобщению научных идеи касательно правовой сущности таких понятий как «война» и «вооруженный конфликт», а также определению видов вооруженных конфликтов. Автором осуществляется определенная попытка разграничения разных видов и форм вооруженных конфликтов, а также поиск критериев касательно разграничения различных форм вооруженных конфликтов. Проводится разработка в направлении формализации признак и детализации характеристик основных понятий права вооруженных конфликтов.

The article is devoted to the research and generalization of the scientific ideas about the legal essence of such notions as "war" and "armed conflict" and the definition of the types of the armed conflicts. The author has made a certain attempt to differentiate the types and forms of armed conflicts, as well as searching the criteria concerning the distinguishing of various forms of armed conflicts. The development is being held towards the direction of formalizing the specific issues and details of the characteristics of the basic concepts of the law of armed conflicts.
Понятие вооруженного конфликта: первоначальные размышления
The Definition of Armed Conflict: Initial Thoughts
Кузьмін Е. Е. Поняття збройного конфлікту: первісні роздуми / Е. Е. Кузьмін // Науковий вісник Міжнародного гуманітарного університету. Серія: «Юриспруденція» = International Humanitarian University Herald. Jurisprudence. – 2014. – Вип. 12, т. 2. – С. 187-190.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; війна; збройний конфлікт; збройний конфлікт міжнародного характеру; збройний конфлікт неміжнародного характеру; інтернаціоналізований збройний конфлікт неміжнародного характеру; война; вооруженный конфликт; вооруженный конфликт международного характера; вооруженный конфликт немеждународного характера; интернационализированный вооруженный конфликт немеждународного характера; war; armed conflict; international armed conflict; non-international armed conflict; internationalized non-international armed conflict