Інформаційно-стилистичний потенціал шевченківського слова в жіночій пресі - Мамич, М. В.; Mamich, M. V. (Одеса : Гельветика, 2014)
Cтаття присвячена вивченню прагматики інформаційно-стилістичного змісту жур- нальних публікацій про постать та мовотворчість Тараса Шевченка. У зв’язку з цим представлено основні теми-мотиви його поезій, що використовувалися з ідеологічною метою і далі репрезентують константи національної ціннісної картини світу.
Мамич М. В.Інформаційно-стилистичний потенціал шевченківського слова в жіночій пресі / М. В. Мамич // Одеський лінгвістичний вісник : зб. наук. праць / [голов. ред. Н. В. Петлюченко] ; Нац. ун-т «Одес. юрид. акад.». – Вип. 3.- Спец. вип., присвячений 200-річчю від дня народження Т. Г. Шевченка. – Одеса : Гельветика, 2014. – С. 164-169.
Keywords: медіастилістика; прагматонім; мотив мовотворчості; мова Т. Шевченка; прагматоним; мотив словесного творчества; язык Т. Шевченко; mediastilistic; pragmatonim; microtopic; language of T. Shevchenko