Волинський (Кременецький) ліцей: внесок до спадку вітчизняної юридичної освіти - Міхневич, Л. В.; Михневич, Л. В.; Mikhnevich, L. V. (Одеса : Юрид. л-ра, 2015)
Статтю присвячено аналізу передумов виникнення й головних аспектів функціонування Волинської гімназії (Волинського (Кременецького) ліцею) як вищого навчального закладу особливого типу. З’ясовано специфіку його структури, навчальних планів і програм, місце правових курсів у навчальному процесі установи, розкрито особливості їх викладання, встановлено склад викладачів-юристів. Визначено внесок гімназії (ліцею) у спадщину вітчизняної правової освіти.

Волынский (Кременецкий) лицей: вклад в наследие отечественного юридического образования. Статья посвящена анализу предпосылок возникновения и главных аспектов функционирования Волынской гимназии (Волынского (Кременецкого) лицея) как высшего учебного заведения особого типа. Выяснена специфика его структуры, учебных планов и программ, место правовых курсов в учебном процессе учреждения, раскрыты особенности их преподавания, установлен состав преподавателей-юристов. Определен вклад гимназии (лицея) в наследие отечественного правового образования.

Volyn (Kremenetskiy) lyceum: contribution to the heritage of the national legal education. The article analyzes origination preconditions and the main aspects of Volyn gymnasium (Volyn (Kremenetskiy) lyceum) functioning as a higher education institution of a special type. It became possible to define some structure peculiarities, curriculum and academic programs, the place of legal courses within the educational process of the institution, to specify teaching features, to individualize teaching lawyers group members. Gymnasium’s (lyceum’s) contribution to the heritage of the national legal education was determined.
Міхневич Л. В. Волинський (Кременецький) ліцей: внесок до спадку вітчизняної юридичної освіти / Л. В. Міхневич // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: В. В. Завальнюк (голов. ред.) [та ін.] ; відп. за вип. М. В. Афанасьєва. – Одеса : Юрид. л-ра, 2015. – Вип. 75. – C. 23-32.
Keywords: правова освіта; система навчання; правові дисципліни; Волинська гімназія; Кременецький ліцей; викладачі-правники; Волинський (Кременецький) ліцей; правовое образование; система обучения; правовые дисциплины; Волынская гимназия; Кременецкий лицей; преподаватели-юристы; legal education; educational system; legal disciplines; Volyn gymnasium; Kremenetskiy lyceum; teaching lawyers