Імплементація Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод – міжнародний досвід та уроки для України - Севостьянова, Наталія Ілларіонівна; Севостьянова, Наталья Илларионовна; Sevostianova, Nataliia I. (Одеса : Фенікс, 2013)
Стаття присвячена проблемі імплементації Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та прецедентної практики Європейського суду з прав людини з метою превенції в подальшому порушень зі сторони держав-членів ради Європи. автор аналізує генезис проблеми застосування норм міжнародного права про захист прав людини національними судовими органами та акцентує увагу на важливості ефективного виконання рішень Європейського суду з прав людини.

Cтатья посвящена проблеме имплементации конвенции о защите прав человека и основных свобод и практики Европейского суда по правам человека с целью превенции в дальнейшем нарушений со стороны государств-членов Совета Европы. автор анализирует генезис проблемы применения норм международного права о защите прав человека национальными судебными органами и акцентирует внимание на важности эффективного выполнения решений Европейского суда по правам человека.

The article deals with the implementation of the Convention for the Protection of human Rights and fundamental freedoms and the European Court of human Rights judgments in order to further prevent violations of human rights by member states of the Council of Europe. The author analyzes the genesis of the problem of the application of international law on protection of human rights by national judicial authorities and emphasizes the importance of effective execution of judgments of the European Court of human Rights.
Севостьянова Н. І. Імплементація Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод – міжнародний досвід та уроки для України / Н. І. Севостьянова // Правове забезпечення ефективного виконання рішень і застосування практики Європейського суду з прав людини : матер. 2-ї Міжнар. наук.-практ. конф. (Одеса, 20-21 вересня 2013 р.) / за ред. С. В. Ківалова ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2013. – С. 334-348.
Keywords: Конвенція про захист прав людини і основоположних свобод; Європейський суд з прав людини; імплементація; виконання рішень; Конвенция о защите прав человека и основоположных свобод; Европейский суд по правам человека; имплементация; исполнение решений; Convention for the Protection of human Rights and Fundamental Freedoms; the European Court of human Rights; implementation; execution of judgments