Перевірка законності обшуку житла чи іншого володіння, проведеного у невідкладних випадках - Олейняш, Еліна Михайлівна; Олейняш, Элина Михайловна; Oleiniash, Elina M. (My University, 2009)
Стаття присвячена аналізу нормативно-правових актів України та міжнародних документів, які регулюють порядок здійснення судового контролю над законністю проведеного обшуку житла чи іншого володіння особи у невідкладних випадках. Автором визначено поняття «невідкладних випадків» при проведенні обшуку, з'ясована необхідність закріплення на законодавчому рівні вимоги з приводу здійснення судового контролю над законністю проведеного обшуку житла чи іншого володіння особи у невідкладних випадках.

Статья посвящена анализу нормативно-правовых актов Украины и международных документов, которые регулируют порядок осуществления судебного контроля над законностью проведенного обыска жилья или иного владения личности в неотложных случаях. Автором определено понятие «неотложных случаев» при проведении обыска, выяснена необходимость закрепления на законодательном уровне требования по поводу осуществления судебного контроля над законностью проведенного обыска жилья или иного владения личности в неотложных случаях.

This article is devoted to the analysis of normative-legislative acts of Ukraine and international documents, which adjust procedure of judicial review of the legality home search or other person’s ownership in immediate cases. Conception of «immediate cases» during making a search and necessary of legislative authorization of judicial review of the legality home search or other person’s ownership in immediate cases are determined by the author.
Олейняш Е. М. Перевірка законності обшуку житла чи іншого володіння, проведеного у невідкладних випадках / Е.М. Олейняш // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол. : С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОН України, ОНЮА. – Одеса : Фенікс, 2009. – Вип. 38. – С. 783-789.
Keywords: обшук житла; недоторканність житла; cлідчі дії; обыск жилья; неприкосновенность жилища; следственные действия; search accommodation; inviolability of the home; investigative actions; розкриття і розслідування злочинів; detection and investigation of crimes; раскрытие и расследование преступлений