Міжнародний досвід адміністративно-правового регулювання відносин щодо виконання будівельної діяльності та її стандартизації - Євтушенко, В. В.; Евтушенко, В. В.; Yevtushenko, V. V. (Одеса : Юрид. л-ра, 2012)
У статті показано на прикладі Німеччини, найбільш розвиненої країни Європейсь- кого Cоюзу, адміністративно-правові умови діяльності у будівництві. Проаналізовано досвід регулювання правових відносин щодо виконання будівельної діяльності та її стандартизації. Розглянуто систему органів нормування та їх взаємодію під час вироблення стандартів для будівельної продукції та робіт. Висвітлено дворівневу структуру адміністративного регулювання на федеральному рівні та рівні федеральних земель.
Євтушенко В. В. Міжнародний досвід адміністративно-правового регулювання відносин щодо виконання будівельної діяльності та її стандартизації / В. В. Євтушенко // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОНмолодьспорт України, НУ «ОЮА». – Одеса : Юрид. л-ра, 2012. – Вип. 68. - С. 532-540.
Keywords: адміністративне право; будівництво; державні будівельні норми; административное право; строительство; государственные строительные нормы; administrative law; construction; state construction standards