Холодна зброя: сучасний погляд - Калюга, К. В.; Kalyuga, K. V.; Lukashevich, V. G.; Лукашевич, В. Г. (Одеса: Юрид. л-ра, 2014)
Статтю присвячено дослідженню сучасних уявлень про холодну зброю й узагальненню критеріїв порівняння різних видів холодної зброї. Зроблено спробу виділити ознаки відображення особливостей особистості за належною їй холодною зброєю та уподобанням видів таких виробів. Подано короткий огляд різноманітної зброї, відповідної літератури та наявних колекцій.
Калюга К. В., Лукашевич В. Г. Холодна зброя: сучасний погляд / К. В. Калюга, В. Г. Лукашевич // Наукові праці Національного університету «Одеська юридичної академія»: зб. наук. пр./ редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), М. В. Афанасьєва (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; відп. за вип. М. В. Афанасьєва, МОН України, НУ ОЮА.- Одеса: Юрид. л-ра, 2014.-Т. 15.-С. 99-104.
Keywords: засоби вчинення злочину; знаряддя; особа злочинця; холодна зброя; средства совершения преступления; орудие; личность преступника; холодное оружие; means of committing the crime; tools; criminal personality; cold weapons