Концептуально-метонімійні моделі творення алогічних фразеологізмів української мови - Артеменко, Г. С.; Артеменко, Галина Степанівна; Артеменко, Галина; Artemenko, H. S. (Одеса, 2017)
У статті проаналізовано алогічні фразеологізми української мови, основним чинником виникнення яких стала концептуальна метонімія. Виокремлено та обґрунтовано типові концептуально-метонімійні моделі утворення квазіреальних, ірреальних і фантомних фразеологізмів. Установлено відмінності реалізації таких моделей різними видами алогічних фразеологізмів.

In the article illogical idioms of the Ukrainian language are analyzed and the main factor of their origin - the conceptual metonymy - was established. In the work typical conceptual-metonymic models of creation of quasi-real, irreal and phantom idioms are marked out and proved. The differences of realization such models by various kinds of illogical idioms are established.
Артеменко Г. С. Концептуально-метонімійні моделі творення алогічних фразеологізмів української мови / Г. С. Артеменко // Одеський лінгвістичний вісник. – 2017. – Вип. 9. – Т.2. – С. 57-60.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; алогічний фразеологізм; концептуальна метонімія; моделювання фразеологізмів; illogical idioms; conceptual metonymy; modelling of idioms