Правовий статус прокуратури за судовою реформою 1864 р. в Російській імперії - Павлюк, О. M.; Pavlyuk, O. M. (Одеса : Юрид. л-ра, 2012)
У статті висвітлюються особливості діяльності прокуратури на українських землях у складі Російської імперії ХІХ ст., яка була реформована завдяки судової реформи 1864 року. Реформування прокуратури мало незавершений характер, оскільки не було усунуто протиріччя, притаманні її дореформеній діяльності. Правове регулювання функціонування прокуратури Російської імперії у другій половині ХІХ ст. мало низку принципових недоліків. Обов'язки органів прокуратури не систематизувалися, а були механічною сумою законоположень, які накопичувалися десятиріччями.
Павлюк О. М. Правовий статус прокуратури за судовою реформою 1864 р. в Російській імперії / О. М. Павлюк // Актуальні проблеми держави і права : збірник наук. праць. Вип. 65 / НУ «ОЮА» , редкол. С. В. Ківалов (голов. ред.) та ін., відп. за вип. В. М. Дрьомін. – Одеса : Юрид. л-ра, 2012. – С. 312-317.
Keywords: прокурорський нагляд; органи прокуратури; діяльність органів прокуратури; прокурорский надзор; органы прокуратуры; directorate of public prosecutions; organs of office of public prosecutor; activity of organs of office of public prosecutor