Модернізм і виникнення синтаксичної сепаратизації: причинно-наслідковий зв’язок (на матеріалі французької мови) - Станіслав, О. В.; Станіслав, Ольга Вадимівна; Stanislav, O. V. (My University, 2016)
Стаття присвячена проблемі виникнення синтаксичної сепаратизації в сучасній французькій мові. Аналіз фактичного матеріалу показав, що між синтаксично розчленованими (сепаратизованими) структурами й основними принципами модернізму існує тісний причинно-наслідковий зв’язок. Установлено, що такі принципи модернізму, як суб’єктивізм, ірраціоналізм, алогізм, фрагментарність, дисгармонія, порушення ієрархії тощо, стають базисом, культурологічним підґрунтям, на основі якого утворюється та формується синтаксична сепаратизація французької мови початку ХХ століття.

The article deals with the problem of syntactic separation occurrence in modern French. The analysis of the factual material showed close cause and effect relationship between syntactically dissected (separation) structures and basic principles of modernism It is established that such principles of modernism as subjectivism, irrationalism, illogic, fragmentation, discord, violation of the hierarchy and others like that become the basis, cultural foundation on which is formed syntactic separation of French language of the beginning of ХХ century.
Станіслав О. В. Модернізм і виникнення синтаксичної сепаратизації: причинно-наслідковий зв’язок (на матеріалі французької мови) / О. В. Станіслав // Одеський лінгвістичний вісник. - 2016. - Вип. 8. - С. 83-86.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; модернізм; принципи модернізму; сепаратизація; розчленовані структури; суб’єктивізм; алогізм; modernism; principles of modernism; separation; dissected structures; subjectivity; illogic