Роль країн веймарського трикутника у врегулюванні конфліктів на пострадянському просторі: російський чинник - Русова, О. С.; Rusova, O. S. (Одеса: Фенікс, 2015)
В цій статті розглянуті два найбільші військові конфлікти з моменту розпаду СРСР і набуття незалежності колишніми союзними республіками – війна в Грузії 2008 та українська криза 2014. Досліджується роль ЄС в спробі вирішити кризу мирним шляхом у форматі Веймарського трикутника, використовуючи в якості основних методів впливу на країну-агресора економічні санкції та міжнародну ізоляцію. У статті проводиться порівняльний аналіз того, яке значення мають обидва конфлікти для системи європейської безпеки, і яким чином двосторонні відносини між Росією і окремо взятими державами-членами ЄС, впливають на його зовнішньополітичний курс.
Русова О. С. Роль країн веймарського трикутника у врегулюванні конфліктів на пострадянському просторі: російський чинник / О. с. Русова // Актуальні проблеми політики зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), М. А. Польовий (відп. секр.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2015. – Вип. 55. – С. 41-50.
Keywords: військові конфлікти; війна в Грузії 2008 року; українська криза 2014 року; економічні санкції та міжнародна ізоляція РФ; країни Веймарського трикутника; система європейської безпеки; военные конфликты; война в Грузии 2008 года; украинский кризис 2014 года; экономические санкции и международная изоляция РФ; страны Веймарского треугольника; система европейской безопасности; military conflicts; The war in Georgia in 2008; Ukrainian crisis of 2014; economic sanctions and international isolation of the Russian Federation; Weimar Triangle countries; European security system