Генеративний штучний інтелект у візуальній рекламі: нові можливості для медіа - Агєєва, Анна; Агєєва, А. (Національний університет «Одеська юридична академія», 2025)
Генеративний штучний інтелект (ГШІ) відкриває для сучасних медіа нові можливості у сфері візуальної реклами, забезпечуючи швидке створення контенту, розширення креативного потенціалу та персоналізацію рекламних повідомлень. Водночасвиникають етичні й правові ризики, що підкреслюють необхідність людиноцентричного підход у та професійного контролю задля збереження достовірності, ефективності й відповідальності рекламних матеріалів. Generative artificial intelligence is reshaping the field of visual advertising, offering the media industry new possibilities for innovation. It accelerates content creation, enhances creative diversity, and supports greater personalization of promotional materials. At the same time, it raises ethical and legal concerns, highlighting the need for a human-oriented perspective and professional oversight to ensure that advertising remains accurate, effective, and ethicallyresponsible.
Агєєва А. Генеративний штучний інтелект у візуальній рекламі: нові можливості для медіа / Анна Агєєва // Медіаграмотність: нові технології та інструменти протидії дезінформації в епоху штучного інтелекту : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 30 жовт. 2025 р.) / [наук. ред. В. Колкутіна, упоряд. Ю.Грушевська]. – Одеса: Національний університет «Одеська юридична академія», 2025. – С. 11-14.
Keywords: генеративний штучний інтелект; візуальна реклама; медіа; креативність; персоналізація контенту; етика реклами; generative artificial intelligence; visual advertising; media; creativity; content personalization; advertising ethics