Цифрове керування імпульсними перетворювачами напруги в комп’ютерному обладнанні - Русу, Олександр Петрович; Крупецький, Кирило Андрійович (Одеса : Міжнародний університет, 2025)
У роботі розглянуто підхід до побудови цифрових контурів керування імпульсними перетворювачами напруги, що використовуються в сучасному комп’ютерному обладнанні, зокрема в системах Інтернету речей і мобільній електроніці. Показано, що використання мікроконтролерів загального призначення для реалізації цифрових алгоритмів стабілізації дозволяє відмовитися від спеціалізованих мікросхем-контролерів, зменшити габарити пристроїв та підвищити функціональну гнучкість. Наведено приклад реалізації підвищувального перетворювача напруги з цифровим контуром керування, виконаного без окремої мікросхеми контролера.
Русу О. П. Цифрове керування імпульсними перетворювачами напруги в комп’ютерному обладнанні / О. П. Русу, К. А. Крупецький // Передові технології в інформаційно-комунікаційній інженерії (ATICE'2025) : зб. матеріалів міжнар. конф. (зимовий форум) / відп. ред. І. М. Соловська, Д. М. Розенвассер. – Одеса : Міжнародний університет, 2025. – C. 38-41. – Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.31340
Keywords: імпульсні перетворювачи напруги; мікроконтролери