Висновок земельно-оціночної експертизи як використання спеціальних знань при розслідуванні організованої злочинності у сфері обігу земель - Усенко, Олена; Usenko, Olena (Одеса : НУ «ОЮА», 2025)
У тезах розглянуто використання висновку земельно-оціночної експертизи як спеціальних знань у кримінальних провадженнях, повʼязаних з організованою злочинністю у сфері незаконного обігу земель. Проаналізовано процесуальні ткриміналістичні аспекти призначення експертизи, її роль у доказуванні та формуванні доказової бази. Наведено пропозиції щодо підвищення ефективності використання експертних знань у протидії злочинам, повʼязаним із земельними активами. The theses examine the use of a land valuation expert opinion as special knowledge in criminal proceedings related to organized crime in the field of illegal land turnover. The procedural and forensic aspects of appointing such expertise, its role in evidentiary processes, and the formation of the evidence base are analyzed. Proposals are presented regarding the enhancement of the effectiveness of the use of expert knowledge in combating crimes related to land assets.
Conclusion of land valuation expertise as the use of special knowledge in the investigation of organized crime in the field of land turnover
Усенко О. Висновок земельно-оціночної експертизи як використання спеціальних знань при розслідуванні організованої злочинності у сфері обігу земель / О. Усенко // Експертне забезпечення розслідування організованої злочинності: міжнародний досвід та національна практика : зб. матеріалів міжнар. наук.-практ. конф. м. Одеса, 27 листоп. 2025 р.=Expert Support in the Investigation of Organized Crime: International Experience and National Practice : Proceedings of the International Scientific and Practical Conference (Odesa, 27 November 2025) / [орг. комітет: С. Ківалов, М. Аракелян, О. Катарага, Д. Кішко, Д. Колодін, А. Колодіна, Л. Аркуша та ін.] ; Нац. ун-т Одеськ. юрид. акад. кафедра криміналістики, суд. експертиз та поліграф. ; Нац. центр суд. експерт. при Міністер. юстиц. Респуб. Молдова ; Одеськ. Наук.-дослідн. ін-т суд. експер. Міністер. юстиції України. - Одеса : НУ «ОЮА», 2025. - С. 126-130. - Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.31260
Keywords: організована злочинність; земельно-оціночна експертиза; експерт; висновок експерта; organized crime; land valuation expertise; expert; expert opinion