Стадії адміністративно-реєстраційного провадження: поняття, ознаки та класифікація - Качура, О. А.; Katchura, О. А. (Одеса : Фенікс, 2015)
У статті досліджено поняття та ознаки стадій адміністративно-реєстраційного провадження, а також проведена їх класифікація. Зокрема, проаналізовано підходи до визначення поняття «стадія адміністративно-реєстраційного провадження», запропоновано авторське визначення цієї дефініції. Виділено та досліджено ознаки стадій адміністративнореєстраційного провадження: строк, логіку продовження послідовності операцій, якісні особливості кожної стадії (доцільність, ефективність), результат. Розглянуто наявні у літературі погляди на класифікацію елементів стадій адміністративно-реєстраційного провадження. Доводиться, що кожному із видів адміністративних процедур державної реєстрації властиві свої особливості щодо стадійності, проте для всіх процедур повинні бути наявні основні (обов’язкові та факультативні) стадії.
Качура О. А. Стадії адміністративно-реєстраційного провадження: поняття, ознаки та класифікація / О. А. Качура // Актуальні проблеми політики зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), М. А. Польовий (відп. секр.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2015. – Вип. 56. – С. 266-277.
Keywords: стадії адміністративно-реєстраційного провадження; адміністративні процедури державної реєстрації; стадии административно-регистрационного производства; административные процедуры государственной регистрации; stage of administrative and production registration; administrative procedure of state registration