Психологічне благополуччя в умовах війни: роль професійної підготовки психолога у забезпеченні психічної стійкості особистості - Джежик, Ольга Володимирівна; Джежик, О. В. (Одеса : Фенікс, 2026)
Проблема психологічного благополуччя особистості в умовах війни дедалі більше розглядається як складний багатовимірний феномен сучасної науки. Найактуальнішим питанням, що викликає науковий інтерес, виступає психічний стан людини в умовах тривалого стресу, невизначеності та загрози життю. Сучасні воєнні події створюють безпрецедентні умови для функціонування особистості, що супроводжуються хронічним стресом, травматичними переживаннями та порушенням відчуття безпеки. У таких умовах питання збереження психологічного благополуччя набуває особливої актуальності. Водночас зростає значення професійної діяльності психологів, які повинні бути готовими до роботи в кризових і травматичних контекстах.
Джежик О. В. Психологічне благополуччя в умовах війни: роль професійної підготовки психолога у забезпеченні психічної стійкості особистості. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 2. С. 406-409 . URL: https://doi.org/10.32837/11300.33222
Keywords: психологічне благополуччя; війна; стрес; резильєнтність; професійна підготовка психолога; психічне здоров’я; psychological well-being; war; stress; resilience; professional training of a psychologist; mental health.