«ZAPIS» як розпорядження на випадок смерті за цивільним законодавством Польщі - Цибульська, Ольга Юріївна; Цибульская, Ольга Юрьевна; Tsybulskaya, Olga Yu. (My University, 2016)
В статті досліджуються питання, пов’язані з особливостями виникнення, здійснення та захисту прав, що виникають внаслідок встановлення в заповіті розпорядження, що має назву «zapis», за цивільним законодавством Польщі. Визначається сутність права заповідача в межах заповіту покласти на спадкоємців та (або) вигодонабу вачів обов’язок виконати відповідні дії щодо передачі визначеного їм майна зі складу спадщини на користь третіх осіб (вигодонабувачів).

В статье исследуются вопросы, связанные с особенностями возникновения, осуществления и защиты прав, возникающих в результате установления в завещании распоряжения, которое имеет название «zapis», по гражданському законодательству Польши. Определяется сущность права завещателя в рамках завещания возложить на наследников и (или) выгодоприобретателей обязанность выполнить соответствующие действия относительно передачи определенного им имущества из состава наследства в пользу третьих лиц (выгодоприобретателей).

The article examines issues related to features of the occurrence, implementation and protection of the rights arising from the establishment of the will of the order, which has the name «zapis», under the civil law of Poland. The essence of the right of a testator under the wills entrusted to the heirs and/or beneficiaries a duty to perform the appropriate action regarding the transfer of certain assets from the inheritance in favor of third parties (beneficiaries).
Цибульська О. Ю. «ZAPIS» як розпорядження на випадок смерті за цивільним законодавством Польщі / О. Ю. Цибульська // Часопис цивілістики. – 2016. – Вип. 21. – С. 88-91.
Keywords: Цивільний кодекс Польщі; спадкування; заповіт; заповідальне розпорядження; вигодонабувач; спадкоємець за заповітом; спадкоємець за законом; зобов’язання; Гражданский кодекс Польши; наследование; завещание; завещательное распоряжение; выгодоприобретатель; наследник по завещанию; наследник по закону; обязательство; The civil code of Poland; inheritance; the will; testamentary orders; the beneficiary; testamentary heir; the heir by law; the obligation