Європейська інтеграція: теоретичні засади та еволюція поглядів - Сокур, О. В.; Sokur, O. V. (Одеса: Фенікс, 2015)
Порушено питання щодо сутності поняття «європейська інтеграція», виокремлено її ознаки. Досліджуються окремі концепції та теорії ХХ ст. з урахуванням основних здобутків процесу європейської інтеграції. Визначено, що в сучасній політичній науці існує певний консенсус із приводу пояснення феномену інтеграції до ЄС на базі методології федералізму, функціоналізму та неофункціоналізму.
// Актуальні проблеми політики зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), М. А. Польовий (відп. секр.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2015. – Вип. 55. – С.
Keywords: «європейська інтеграція»; інтеграції до ЄС на базі методології федералізму, функціоналізму та неофункціоналізму; «европейская интеграция»; интеграция в ЕС на базе методологии федерализма, функционализма и неофункционализма; "European integration"; EU integration based on the methodology of federalism, functionalism and neo-functionalism