Джерела кримінально-правового регулювання в Україні: доктринальні аспекти - Кузембаєв Олександр Сергійович; Кузембаев Александр Сергеевич; Kuzembaiev A.S. (My University, 2017)
Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук за спеціальністю 12.00.08 – кримінальне право та кримінологія; кримінально-виконавче право. – Національний університет «Одеська юридична академія», Одеський державний університет внутрішніх справ, м. Одеса, 2017. Дисертація є першим у вітчизняній науці кримінального права спеціальним комплексним дослідженням джерел кримінального права у взаємозв’язку із кримінально-правовим регулюванням. У дисертації запропоновано виділяти в рамках системи джерел кримінального права – джерела кримінально-правового регулювання, як обставини, що впливають на формування, встановлення, зміну, скасування і реалізацію конкретних забороняючих та регулятивних кримінально-правових норм при відсутності здійснення впливу на правоутворення та генезис кримінально-правових норм. Аргументовано диференційований підхід до розуміння поняття джерел кримінального права в підґрунтя якого є загальнотеоретичне розуміння поняття джерел права, що визначається у поєднанні двох термінів – формальне джерело права і матеріальне джерело права з акцентом на примат матеріального джерела права. Запропоновано виділяти в системі джерел кримінально-правового регулювання – джерела кримінально-правової заборони. У роботі аргументована практична необхідність та теоретична доцільність викладення статті 3 та розділу I Прикінцевих та перехідних положень КК України в новій редакції з метою врахування та нормативного відображення положень щодо розмежування в кримінальному праві України кримінально-правової заборони та кримінально-правового регулювання і їх джерел та законодавчого оформлення інших від КК України джерел кримінально-правового регулювання в Україні, які здійснюють регулювання кримінально-правових відносин окрім кримінально-правової заборони.
Кузембаєв О. С. Джерела кримінально-правового регулювання в Україні: доктринальні аспекти : дис. ... канд. юрид. наук : 12.00.08 / Кузембаєв Олександр Сергійович. - Одеса, 2017. - 305 с.
Keywords: джерела кримінально-правового регулювання; джерела кримінально-правової заборони; джерела кримінального права; кримінально-правове регулювання; законодавство України про кримінальну відповідальність; источники уголовно-правового регулирования; источники уголовно-правового запрета; источники уголовного права; уголовно-правовое регулирование; законодательство Украины об уголовной ответственности; sources of criminally-legal regulation; sources of criminal prohibition; sources of criminal law; criminal law regulation; Criminal Code of Ukraine