Засади контрактного права Європейського Союзу як орієнтир для гармонізації приватного права України - Акіменко, Ю. Ю.; Акименко, Ю. Ю.; Akimenko, Yu. Yu. (Одеса : Фенікс, 2014)
Автор статті зазначає , що принципи Європейського контрактного права містять положення, що суттєво відрізняються від національного законодавства, а тому на сучасному етапі у зв'язку із тим, що перспективною метою української зовнішньої політики є членство України у Європейському Союзі, виникає потреба у розширенні сфери правового регулювання і поглиблення основних концептуальних засад договірного права з урахуванням досвіду цього наддержавного об'єднання.
Акіменгко Ю. Ю. Засади контрактного права Європейського Союзу як орієнтир для гармонізації приватного права України / Ю. Ю. Акіменко // Правове життя сучасної України: матеріали Міжнар. наук. конф. проф.-викл. та аспірант. складу / відп. за вип. В. М. Дрьомін; НУ ОЮА, Півд. регіон. центр НАПрН України. – Одеса: Фенікс, 2014. – Т. 2. – С. 300-303.
Keywords: контрактне право Європейського Союзу; приватне право України; контрактное право Европейского Союза; частное право Украины; contract law of the European Union; private law of Ukraine