Норми трудового права як важливий елемент механізму правового регулювання юридичної відповідальності - Подорожній, Є. Ю.; Подорожный, Е. Ю.; Podorozhniy, Ie. Yu. (Одеса : Юрид. л-ра, 2015)
У статті на основі наукових поглядів вітчизняних і зарубіжних учених досліджено теоретичні підходи щодо тлумачення таких понять, як «норми» та «норми права». Наголошено, що значення правових норм у механізмі правового регулювання юридичної відповідальності в трудовому праві полягає в тому, що саме за їх допомогою держава встановлює загальнообов'язкові матеріально-правові та процедурно-процесуальні правила функціонування цієї відповідаль-ності. Доведено, що за допомогою норми права запроваджується відповідний правовий режим реалізації інституту юридичної відповідальності в трудовому праві.
Подорожній Є. Ю. Норми трудового права як важливий елемент механізму правового регулювання юридичної відповідальності / Є. Ю. Подорожній // Наукові праці Національного університету «Одеська юридична академія». Т. 16 / голов. ред. М. В. Афанасьєва ; МОН України, НУ «ОЮА». – Одеса : Юрид. л-ра, 2015. - С. 381-387.
Keywords: норми; норми права; норми трудового права; механізм правового регулювання; юридична відповідальність; нормы; нормы права; нормы трудового права; механизм правового регулирования; юридическая ответственность; rules; rules of law; rules of labor law; regulation mechanism; legal responsibility