Аргументация как вид коммуникации: критерии эффективности - Сумарокова Людмила Николаевна; Сумарокова Людмила Миколаївна; Sumarokova Liudmyla M. (My University, 2017)
Исходя из признания аргументации видом коммуникации, автор рассматривает возможность применения общих принципов коммуникации (в трактовке Э. Гриффина – в качестве критериев оценки эффективности аргументации). Выдвинута идея о необходимости объединения теоретико-коммуникативного и логико-философского подходов к анализу аргументации.

Виходячи з визнання аргументації видом комунікації, автор розглядає можливість застосування загальних принципів комунікації (у трактуванні Е. Гріффіна – у якості критеріїв оцінки ефективності аргументації). Висунута ідея про необхідність об’єднання теоретико-комунікативного та логіко-філософського підходів до аналізу аргументації.

Proceeding from the recognition of the argumentation as a type of communication, the author is considering the possibility of applying the general principles of communication – in the interpretation of E. Griffin – as criteria for evaluating the effectiveness of the argumentation. The idea is proposed about the need to combine theoretical-communicative and logical-philosophical approaches to the analysis of argumentation.
Сумарокова Л. Н. Аргументация как вид коммуникации: критерии эффективности / Л. Н. Сумарокова // Актуальні проблеми філософії та соціології: Науково-практичний журнал / Голов. ред. Д. В. Яковлев; відпов. секретар І. В. Шамша; Міністерство освіти і науки України; Національний університет "Одеська юридична академія". - Одеса, 2017. - Вип. 20. - С. 132-135.
Keywords: коммуникация; аргументация; общие принципы коммуникации; эффективность аргументации; комунікація; аргументація; загальні принципи комунікації; ефективність аргументації; communication; argumentation; general principles of communication; efficiency of argumentation