Python-програмування : методичні рекомендації для практичних та лабораторних занять (частина 1) - Педяш, В. В.; Йона, Л. Г.; Мазур, Г. Д.; Русу, О. П. (Одеса : Міжнар. гуманітар. ун-т, 2025)
Методичні рекомендації до практичних та лабораторних занять з дисципліни «Python-програмування» розроблено відповідно до навчального плану підготовки здобувачів вищої освіти. Посібник охоплює 14 лабораторних робіт, спрямованих на формування базових і середніх навичок програмування мовою Python — від встановлення та налаштування середовища розробки та використання базових конструкцій мови до об’єктно-орієнтованого програмування, роботи з файлами, візуалізації даних, мережевого програмування, взаємодії з API та створення графічного інтерфейсу користувача. Матеріали містять методичні вказівки до виконання практичних і лабораторних завдань, приклади програмного коду, вимоги до оформлення звітів і рекомендації щодо тестування програм. Кожна тема передбачає проведення практичного заняття з викладом ключових положень, яке забезпечує підготовку до виконання відповідної лабораторної роботи. Посібник призначено для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальностями A4.09 Середня освіта (Інформатика), F2 Інженерія програмного забезпечення, F3 Комп’ютерні науки, F7 Комп’ютерна інженерія, F5 Кібербезпека та захист інформації, G5 Електроніка, електронні комунікації, приладобудування та радіотехніка. Завдання виконуються з використанням сучасних середовищ розробки (PyCharm, Jupyter Notebook), стандартних засобів мови Python та бібліотек прикладного програмування (NumPy, Pandas, Matplotlib, TensorFlow/Keras, requests, socket, tkinter). Такий підхід забезпечує гнучкість навчального процесу та формування практичних навичок програмування й аналізу даних, необхідних для подальшого вивчення сучасних інформаційних технологій і виконання кваліфікаційних робіт.
Python-програмування : методичні рекомендації для практичних та лабораторних занять (частина 1) [Електронне видання] / Педяш В. В., Йона Л. Г., Мазур Г. Д., Русу О. П. ; Кафедра комп’ютерної інженерії та інноваційних технологій Міжнародного гуманітарного університету. — Одеса, 2025. — 137 с. — Режим доступу: https://hdl.handle.net/11300/32282
Keywords: алгоритмізація; програмування мовою Python; структури даних; цикли та умови; функції та модулі; практичні задачі програмування