Безпосередня демократія як форма реалізації народовладдя в Україні (місцевий рівень) - Пехник, Алевтіна Валентинівна; Пехник, А. В.; Пехник, Алевтина Валентиновна; Pekhnyk, Alevtina V.; Дзюбенко, Юлія Михайлівна; Дзюбенко, Ю. М.; Дзюбенко, Юлия Михайловна; Dziubenko, Yuliia M. (Одеса: Фенікс, 2018)
Розглядаються ключові аспекти народовладдя та безпосередньої демократії на місцевому рівні. Дається аналіз розуміння ключових термінів та понять, їх сутнісні характеристики та зміст. Увагу приділено взаємозв’язку рівноправності та демократії, правової держави та свободи. Викладені пропозиції щодо подальших наукових напрямків дослідження.

Рассматриваются ключевые аспекты народовластия и непосредственной демократии на местном уровне. Дается анализ понимания ключевых терминов и понятий, их сущностные характеристики и содержание. Внимание уделено взаимосвязи равноправия и демократии, правового государства и свободы. Изложенные предложения относительно дальнейших научных направлений исследования.

The key aspects of democracy and direct democracy at the local level are considered. An analysis of the understanding of key terms and concepts, their essential characteristics and content is presented. Attention is paid to the relationship between equality and democracy, the rule of law and freedom. Suggestions for further research directions.
Пехник А. В. Безпосередня демократія як форма реалізації народовладдя в Україні (місцевий рівень) / А. В. Пехник, Ю. М. Дзюбенко // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. редкол.), Л. І. Кормич (голов. ред.), А. В. Полухіна (відп. ред.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2018. – Вип. 61. – С. 275-285.
Keywords: демократія; вибори; народовладдя; безпосередня демократія; свобода; рівноправність; права людини; самоуправління; демократия; выборы; народовластие; непосредственная демократия; свобода; равноправие; права человека; самоуправление; демократия; democracy; elections; direct democracy; freedom; equality; human rights; self-government; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE