Соціальна адаптація військовослужбовців в умовах бойової діяльності - Яцишина, А. М.; Yatsyshyna, A. (Національний університет "Одеська юридична академія"; Міжнародний гуманітарний університет, 2023)
Психологічний супровід - це комплекс психологічних заходів, спрямованих на підготовку військовослужбовців до професійної діяльності та усунення проблем, що заважають виконувати покладені на них обов'язки. Психологічна допомога рекрутів спрямована насамперед на успішну соціальну адаптацію осіб, які постійно взаємодіють із певними групами. Завдання психолога – усунути негативні фактори, що впливають на адаптацію, і допомогти вирішити проблеми бійця. Це також негативно впливає на адаптацію та взаємодію з групами, офіцерами тощо. Зробити військову службу, у бойових умовах максимально комфортною це першочергове завдання психолога.
Яцишина А. М. Соціальна адаптація військовослужбовців в умовах бойової діяльності / А. М. Яцишина // Психологія життєвого простору особистості в сучасних умовах кризи, глобалізації та цифрової трансформації суспільного життя : матеріали Міжнар. наук.-практич. конф. (м. Одеса,14-15 верес. 2023 р.). - Одеса : Міжнародний гуманітарний університет. - С. 330-332. Режим доступу : https://doi.org/10.32837/11300.26347
Keywords: бойова діяльність; соціальна адаптація військовослужбовців; воєнна психологія; combat activity; social adaptation of military personnel; military psychology