Роль судів загальної юрисдикції у забезпеченні ефективного застосування практики Європейського суду з прав людини - Вільгушинський, М. Й.; Вильгушинский, М. И.; Vilgushinsky, M. Y. (Одеса : Фенікс, 2013)
Стаття присвячена розгляду основних напрямів діяльності судів загальної юрисдикції, пов’язаних з забезпеченням ефективного застосування практики Європейського суду з прав людини. Визначено роль судів загальної юрисдикції у цій діяльності, а також визначено превентивні судові механізми захисту прав та свобод людини на національному рівні.

Статья посвящена рассмотрению основных направлений деятельности судов общей юрисдикции, связанных с обеспечением эффективного применения практики Европейского суда по правам человека. Определена роль судов общей юрисдикции в этой деятельности, а также определены превентивные судебные механизмы защиты прав и свобод человека на национальном уровне.

The article is devoted to the main activities of the courts of law relating to the provision of effective implementation of the European Court of human Rights. The role of courts of general jurisdiction in this activity, and also the preventive legal mechanisms to protect human rights and fundamental freedoms at the national level.
Вільгушинський М. Й. Роль судів загальної юрисдикції у забезпеченні ефективного застосування практики Європейського суду з прав людини / М. Й. Вільгушинський // Правове забезпечення ефективного виконання рішень і застосування практики Європейського суду з прав людини : матер. 2-ї Міжнар. наук.-практ. конф. (Одеса, 20-21 вересня 2013 р.) / за ред. С. В. Ківалова ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2013. – С. 251-259.
Keywords: взаємодія; суди; правове регулювання; Європейський суд з прав людини; Конвенція про захист прав людини і основоположних свобод 1950 року; взаимодействие; суды; правовое регулирование; Европейский суд по правам человека; Конвенция о защите прав человека и основных свобод 1950 года; interaction; courts; legal regulation; the European Court of human Rights; the Convention for the Protection of human Rights and fundamental freedoms 1950