Інституційний та функціональний вимір взаємодії політики та релігії - Лазор, Катерина Петрівна; Лазор, К. П.; Лазор, Екатерина Петровна; Lazor, Kateryna P. (Одеса, 2012)
Статтю присвячено дослідженню взаємодії політики та релігії. Проаналізовано інституційний (держава, церква, політичні партії та ін.) та функціональний виміри відносин. Визначено собливості теоретичних інтерпретацій взаємодії політики та релігії на окремих історичних етапах.

Статья посвящена исследованию взаимодействия политики и религии. Проанализированы институциональное (государство, церковь, политические партии и др.) и функциональное измерения отношений. Определены собенности теоретических интерпретаций взаимодействия политики и религии на отдельных исторических этапах.

The article is devoted to the study of the interaction of politics and religion. The institutional (state, church, political parties, etc.) and functional dimensions of relations are analyzed. Peculiarities of theoretical interpretations of the interaction of politics and religion at separate historical stages are determined.
Лазор К. П. Інституційний та функціональний вимір взаємодії політики та релігії / К. П. Лазор // Актуальнi проблеми політики : зб. наук. праць. – Спецвипуск. – Одеса, 2012. – С. 44-52.
Keywords: політика; релігія; теорії походження релігії; модель релігійно-політичних відносин; политика; религия; теории происхождения религии; модель религиозно-политических отношений; policy; religion; theories of the origin of religion; model of religious and political relations; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::Religion/Theology; Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Political science