Міжнародно-правові засоби захисту права власності - Севостьянова , Н. І.; Севостьянова , Н. И.; Sevostyanova, N. І. (Одеса : Фенікс, 2012)
В ходы праці над статтею автор дійшов висновку, що матеріально–правове регулювання відносин власності неможливе без належного забезпечення судовими органами реалізації процесуальних гарантій судового контролю, до якого належить реалізація процесуальних гарантій з метою захисту прав власності. Міжнародним судовим органам належить основна роль щодо захисту прав власників, у конкретизації міжнародно–правових норм про захист права власності, в розробці стандартів захисту іноземної власності, особливо це виявляється в діяльності Європейського суду з прав людини. Так, у рішеннях цього суду розкрито зміст фундаментальних принципів, закладених в основу Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, що дало змогу сформувати базові міжнародні стандарти захисту права власності, які можуть бути закладені в основу національних норм.
Севостьянова Н. І. Міжнародно-правові засоби захисту права власності / Н. І. Севостьянова // Міжнародні читання з міжнародного права пам’яті професора П.Є. Казанського : матер. третьої міжнар. наук. конф. (м. Одеса, 2–3 листопада 2012 р.) / відп. за випуск М. І. Пашковський ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2012. – С. 319-323.
Keywords: міжнародно-правові засоби захисту права власності; международно-правовые способы защиты права собственности; international legal protection of property rights means; захист прав власників; защита прав собственников; protection of property rights; міжнародні стандарти захисту права власності; международные стандарты защиты права собственности; international standards for the protection of property rights; право людини на вільне володіння своєю власністю; право человека на свободное владение своей собственностью; the human right to free possession of their property