Детермінанти воєнної стратегії незалежної України - Кормич, Людмила Іванівна; Кормич, Л. І.; Кормич, Людмила Ивановна; Kormych, Liudmyla I. (Одеса : Фенікс, 2017)
В статті проаналізовані пріоритетні стратегічні цілі та завдання, що визначали та визначають спрямованість воєнної політики України за період від набуття незалежності до сьогодення. Основна увага приділена характеристиці правової бази воєнної політики. Найбільш яскраво динаміка даного напряму державної політики представлена у Воєнній доктрині України.

В статье проанализированы приоритетные стратегические цели и задачи, определяющие направленность военной политики Украины на разных этапах упрочения ее независимости. Основное внимание уделено правовой базе военной политики. Особенно наглядно динамика этого направления государственной политики представлена в Военной доктрине Украины.

The article provides the analyses of the strategic priorities and objectives that have been determining the direction of the Ukrainian military policy from the gaining of the independence till present times. The focus is made upon the characteristics of the legal regulations of the military policy. The dynamics of this direction of State policy has the clearest reflection within the Military doctrine of Ukraine.
Кормич Л. І. Детермінанти воєнної стратегії незалежної України / Л. І. Кормич // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. редкол.), Л. І. Кормич (голов. ред.), А. В. Полухіна (відп. ред.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2017. – Вип. 59. – С. 61-73.
Keywords: воєнна політика України; Воєнна доктрина України; характеристика правової бази воєнної політики; военная политика Украины; Военная доктрина Украины; характеристика правовой базы военной политики; military policy of Ukraine; Military doctrine of Ukraine; characteristics of the legal framework of military policy; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE::Other law::International law