До питання про критерії ієрархізації нормативно-правових актів - Ковбасюк, Степан Валерійович; Ковбасюк, С. В.; Kovbasiuk, Stepan V. (Одеса : Фенікс, 2026)
Питання ієрархії нормативно-правових актів має важливе практичне та теоретичне значення з огляду на його важливість в правозастосовні й діяльності. В рамках розгляду питання юридичної сили та ієрархії підзаконних нормативно-правових актів справедливою видається пропозиція законодавчого визначення кола питань, що можуть регулюватися виключно законами, задля недопущення розмивання компетенції законодавчої влади. Подальшої доктринальної розробки та законодавчого регулювання потребують питання делегованої правотворчості та юридичної сили нормативно-правових актів, створених в рамках делегування повноважень.
Ковбасюк С. В. До питання про критерії ієрархізації нормативно-правових актів. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квітня 2026 р.). Одеса : Фенікс, 2026. Т. 1. С. 105-107. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33018
Keywords: нормативно-правовий акт; закон; підзаконний нормативно-правовий акт; ієрархізація нормативно-правових актів; юридична сила; дія нормативно-правого акту; regulatory legal act; law; subordinate regulatory legal act; hierarchization of regulatory legal acts; legal validity; effect of a regulatory legal act