Становлення технологічного підходу – новаційний напрямок розвитку криміналістики - Тіщенко, В. В.; Тищенко, В. В.; Tyschenko, V. V.; Барцицька, А. А.; Барцицкая, А. А.; Bartsitskaya, A. A. (Одеса : Юрид. л-ра, 2012)
Дослідження спрямоване на визначення сутності технологічного підходу, а також його теоретичного та практичного значення. Обґрунтовано історичну обумовле- ність технологічного підходу в криміналістиці, виникнення якого відповідає загальним законам та пріоритетним напрямкам розвитку науки. З позицій технологічного підходу визначено напрямок дослідження об’єкта криміналістики як якісно нової форми наукового пізнання та функціонування складних систем – злочинної діяльності та діяльності з розслідування злочинів.
Тіщенко В. В., Барцицька А. А. Становлення технологічного підходу – новаційний напрямок розвитку криміналістики / В. В. Тіщенко, А. А. Барцицька // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОНмолодьспорт України, НУ «ОЮА». – Одеса : Юрид. л-ра, 2012. – Вип. 68. - С. 560-566.
Keywords: криміналістична технологія; технологічний підхід; системний підхід; функціональний підхід; діяльнісний підхід; криминалистическая технология; технологический подход; системный подход; функциональный подход; деятельностный подход; criminalistic technology; technological approach; system approach; functional approach; activity approach