Особливості експертизи холодної зброї у кримінальних провадженнях щодо вбивств, вчинених через необережність - Макогін, Ірина; Makohin, Iryna (Одеса : НУ «ОЮА», 2025)
У роботі досліджено особливості проведення судової експертизи холодної зброї у кримінальних провадженнях щодо вбивств, учинених через необережність. Розкрито значення експертного дослідження для встановлення обставин злочину, визначення характеру ушкоджень та знаряддя їх спричинення. This paper examines the features of forensic examination of cold weapons in criminal proceedings concerning negligent homicide. It reveals the importance of expert examination for establishing the circumstances of the crime, determining the nature of the injuries and the instruments used to cause them.
Features of cold weapon examination in criminal proceedings for murders committed through negligence
Макогін І. Особливості експертизи холодної зброї у кримінальних провадженнях щодо вбивств, вчинених через необережність / І. Макогін // Експертне забезпечення розслідування організованої злочинності: міжнародний досвід та національна практика : зб. матеріалів міжнар. наук.-практ. конф. м. Одеса, 27 листоп. 2025 р.=Expert Support in the Investigation of Organized Crime: International Experience and National Practice : Proceedings of the International Scientific and Practical Conference (Odesa, 27 November 2025) / [орг. комітет: С. Ківалов, М. Аракелян, О. Катарага, Д. Кішко, Д. Колодін, А. Колодіна, Л. Аркуша та ін.] ; Нац. ун-т Одеськ. юрид. акад. кафедра криміналістики, суд. експертиз та поліграф. ; Нац. центр суд. експерт. при Міністер. юстиц. Респуб. Молдова ; Одеськ. Наук.-дослідн. ін-т суд. експер. Міністер. юстиції України. - Одеса : НУ «ОЮА», 2025. - С. 212-215. - Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.31231
Keywords: експертиза; холодна зброя; вбивство з необережності; кримінальне провадження; examination; cold weapons; negligent homicide; criminal proceedings