Застосування практики Європейського суду з прав людини судами загальної юрисдикції України - Гладенко, Олександр Миколайович; Гладенко, Александр Николаевич; Gladenko, Oleksandr M. (Одеса : Фенікс, 2013)
Стаття присвячена актуальному як у міжнародному, так і у національному праві питанню реалізації рішень Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ). Особливий акцент автор робить на практиці застосування рішень ЄСПЛ національними судами загальної юрисдикції України. З цією метою зроблений аналіз правових засад застосування рішень ЄСПЛ в Україні та практика застосування рішень ЄСПЛ судами загальної юрисдикції. зроблені деякі висновки та пропозиції щодо подальшої реалізації рішень ЄСПЛ в Україні.

Cтатья посвящена актуальному как в международном, так и в национальном праве вопросу реализации решений европейского суда по правам человека (ЕСПЧ). Особый акцент автор делает на практике применения решений ЕСПЧ национальными судами общей юрисдикции Украины. С этой целью проведен анализ правовых основ применения решений еспч в украине и практика применения решений еспч судами общей юрисдикции. Сделанные выводы и предложения по дальнейшей реализации решений еспч в Украине.

Article is dealt with the issue of judgments of the European Court of human Rights (ECHR) in international and national law. Particular emphasis author makes the practice of ECHR judgments by national courts of general jurisdiction of Ukraine. for this purpose, an analysis of the legal framework applying ECHR judgments in Ukraine and practice of ECHR judgments by courts of general jurisdiction. Made some conclusions and suggestions for further implementation of ECHR judgments in Ukraine.
Гладенко О. М. Застосування практики Європейського суду з прав людини судами загальної юрисдикції України / О. М. Гладенко // Правове забезпечення ефективного виконання рішень і застосування практики Європейського суду з прав людини : матер. 2-ї Міжнар. наук.-практ. конф. (Одеса, 20-21 вересня 2013 р.) / за ред. С. В. Ківалова ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2013. – С. 349-355.
Keywords: Рада Європи; ЄСПЛ; реалізація рішень; судова практика; Совет Европы; ЕСПЧ; реализация решений; судебная практика; Council of Europe; the ECHR; the implementation of decisions; Litigation