Міжнародно-правове забезпечення виборчих прав людини - Матіяш , О. В.; Матияш, О. В.; Matiyash, O. V. (Одеса : Фенікс, 2012)
На основі дослідження автор статті робить висновок, що за останнє століття спільними зусиллями держав було вироблено цілий комплекс міжнародно–правових норм, які стосуються основних прав та свобод людини в процесі її участі у державному та суспільному житті, що проявляється головним чином через вибори. Ці норми становлять собою міжнародні виборчі стандарти, яких повинна дотримуватись кожна держава, що бажає бути рівноправним учасником світового товариства. Це у свою чергу свідчить про те, що на сучасному етапі питання виборчих прав людини не тільки регулюється національним законодавством кожної окремо взятої держави, але й знайшло своє відображення у сфері міжнародно–правового регулювання, підтвердженням чому є проаналізовані нами вище міжнародно–правові акти.
Матіяш О. В. Міжнародно-правове забезпечення виборчих прав людини / О. В. Матіяш // Міжнародні читання з міжнародного права пам’яті професора П.Є. Казанського : матер. третьої міжнар. наук. конф. (м. Одеса, 2–3 листопада 2012 р.) / відп. за випуск М. І. Пашковський ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2012. – С. 292-296.
Keywords: виборчі права людини; избирательные права человека; міжнародні виборчі стандарти; международные избирательные стандарты; international electoral standards; міжнародно–правові акти з виборчих прав; международно-правовые акты по избирательному праву; international legal instruments on election law