Правове обгрунтування соціальних практик України початку ХХ століття: сучасний вимір - Кормич, Анатолій Іванович; Кормич, А. І.; Кормич, Анатолий Иванович; Kormych, Anatolii I. (Одеса : Фенікс, 2017)
Стаття присвячена аналізу правових ідей та концепцій, сформульованих теоретиками в переломну епоху – на початку ХХ століття, які представляли різні наукові школи та ідеологічні течії української інтелектуальної еліти. Розглянуті принципи та норми, які визначали характер розвитку української держави та взаємини в рамках системи міжнародних відносин. Наголос зроблений на тих аспектах правового регулювання, які є актуальними для розвитку сучасної України.

Статья посвящена анализу правовых идей и концепций, сформулированных теоретиками в эпоху кардинальных изменений в начале ХХ столетия, которые представляли разные научные школы и идеологические течения украинской интеллектуальной элиты. Рассмотрены принципы и нормы, определяющие характер развития украинского государства и взаимодействие в рамках системы международных отношений. Акцент сделан на тех аспектах, правового регулирования, которые актуальны для процесса развития современной Украины.

The article provides the analyses of the legal conceptions and ideas created by the representatives of a different scientific schools and ideologies of the breaking age of the beginning of the 20th century. The principles and rules that determined the peculiarities of the Ukrainian State’s development and cooperation within the system of international relations are also reviewed. The accent is made upon the aspects of the legal regulation that are the core ones for the contemporary Ukraine development agenda.
Кормич А. І. Правове обгрунтування соціальних практик України початку ХХ століття: сучасний вимір / А. І. Кормич // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол.:.. С. В. Ківалов (голов. редкол.), Л. І. Кормич (голов. ред.), А. В. Полухіна (відп. ред.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2017. – Вип. 59. – С. 206-216.
Keywords: видатні представники української культури; розвиток національної свідомості; українська культура; выдающиеся представители украинской культуры; развитие национального сознания; украинская культура; outstanding representatives of Ukrainian culture; development of national consciousness; Ukrainian culture; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE