Особливості процесуальних конструкцій застосування адміністративними судами санкцій за зверненнями суб'єктів владних повноважень - Радчук, А. А.; Радчук, А. А.; Radchuk, А. А. (Одеса : Видавничий дім "Гельветика", 2017)
Стаття присвячена висвітленню особливостей порядку розгляду і вирішення справ про застосування адміністративними судами санкцій за зверненнями суб’єктів владних повноважень. Зокрема розглядаються процесуальні конструкції застосування заходів реагування щодо державного нагляду (контролю), заходів юридичної відповідальності у вигляді дострокового позбавлення повноважень народного депутата України, примусового видворення іноземців та осіб без громадянства, штрафних та інших санкцій. Зроблено пропозиції щодо удосконалення правового регулювання застосування адміністративними судами окремих видів санкцій за зверненнями суб’єктів владних повноважень.

Особенности процессуальных конструкций применения административными судами санкций по обращениям субъектов властных полномочий. Статья посвящена освещению особенностей порядка рассмотрения и разрешения дел о применении административными судами санкций по обращениям субъектов властных полномочий. В частности рассматриваются процессуальные конструкции применения мер реагирования относительно государственного надзора (контроля), мер юридической ответственности в виде досрочного лишения полномочий народного депутата Украины, принудительного выдворения иностранцев и лиц без гражданства, штрафных и иных санкций. Сформулированы предложения по усовершенствованию правового регулирования применения административными судами отдельных видов санкций по обращениям субъектов властных полномочий.

The peculiarities of the procedural framework of measures application by the administrative courts on the recourse of the subjects of power. The article investigates the peculiarities of judicial trials and decisions of the cases on the application of sanctions by the administrative courts on the recourse of the subjects of power. In particular, procedural framework of measures application concerning the state supervision (control), measures of legal liability in the form of early termination of powers of people’s deputy of Ukraine, forced expulsion of foreigners and stateless people, vindictive damages and other sanctions are investigated. It was made the suggestions on the improvement of legal regulation of the application of certain sanctions by the administrative courts on the recourse of the subjects of power.
Радчук А. А. Особливості процесуальних конструкцій застосування адміністративними судами санкцій за зверненнями суб'єктів владних повноважень / А. А. Радчук // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: В. В. Завальнюк (голов. ред.) [та ін.]. – Одеса : Видавничий дім "Гельветика", 2017. – Вип. 78. – С. 128-134.
Keywords: Адміністративний суд; адміністративна справа; суб'єкт владних повноважень; застосування санкцій; Административный суд; административное дело; субъект властных полномочий; применение санкций; administrative court; administrative case; subject of power; application of sanctions