Триваючі злочини у кримінальному праві України : монографія - Ободовський, Олександр Васильович; Ободовский, Александр Васильевич; Obodovsky, Oleksandr V. (Одеса : Юридична література, 2016)
У монографії розглянуто поняття та ознаки триваючих злочинів і на цій основі вирішено питання про перелік даних злочинних діянь за КК України, досліджено питання про початок, закінчення та завершення триваючих злочинів, розкрито співвідношення триваючих злочинів із суміжними поняттями, показано значення ознаки тривалості триваючих злочинів при застосуванні закону до осіб, що вчинили відповідні діяння, та обґрунтовано висновки про те, як саме має застосовуватися закон щодо триваючих злочинів у низці ситуацій, сформульовано пропозиції про вдосконалення КК України і Закону України «Про застосування амністії в Україні». Для науковців та практичних працівників, студентів та аспірантів.

В монографии рассмотрены понятие и признаки продолжающихся преступлений и на этой основе решен вопрос о перечне данных преступных деяний по УК Украины, исследованы вопросы о начале, окончании и завершение продолжающихся преступлений, раскрыто соотношение продолжающихся преступлений со смежными понятиями, показано значение признака продолжительности продолжающихся преступлений при применении закона к лицам, совершивших соответствующие деяния, и обоснованы выводы о том, как должен применяться закон о продолжающихся преступлений в ряде ситуаций, сформулированы предложения о совершенствовании УК Украины и Закона Украины «о применении амнистии в Украине». Для ученых и практических работников, студентов и аспирантов.
Ободовський О. В. Триваючі злочини у кримінальному праві України : монографія / О. В. Ободовський ; МОН України, НУ ОЮА. - Одеса : Юрид. л-ра, 2016. - 256 с.
Keywords: триваючі злочини; методологія дослідження; доктрина кримінального права; ознаки триваючих злочинів; початок триваючого злочину; завершення триваючого злочину; особливості триваючих злочинів у правозастосовній діяльності; ступінь суспільної небезпечності триваючих злочинів; продолжающиеся преступления; методология исследования; доктрина уголовного права; признаки продолжающихся преступлений; начало длящегося преступления; завершения длящегося преступления; особенности продолжающихся преступлений в правоприменительной деятельности; степень общественной опасности продолжающихся преступлений; continuing offense; research methodology; the doctrine of criminal law; signs of continuing crimes; the beginning of a continuing offense; completion of a continuing offense; features of the ongoing crimes in law enforcement; the degree of public danger of the crimes continuing