Правове забезпечення ефективного виконання рішень і застосування практики Європейського суду з прав людини - (:unkn) unknown (Одеса : Фенікс, 2012)
Наукові статті міжнародної науково-практичної конференції «правове забезпечення ефективного виконання рішень і застосування практики Європейського суду з прав людини» присвячені актуальним проблемам реформування європейської системи захисту прав людини; впливу структурних та системних недоліків правових систем держав-учасниць Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод 1950 р. на виконання рішень і застосування практики Європейського суду з прав людини; правовому забезпеченню ефективного виконання рішень Європейського суду з прав людини та правовому забезпеченню ефективного застосування практики Європейського суду з прав людини. Рекомендується практичним працівникам, вченим, викладачам, студентам юридичних вищих навчальних закладів та факультетів, а також усім, хто цікавиться актуальними проблемами функціонування європейської системи захисту прав людини.
Правове забезпечення ефективного виконання рішень і застосування практики Європейського суду з прав людини : зб. наук. cт. Міжнар. наук.-практ. конф. (Одеса, 15 вересня 2012 р.) / за ред. С. В. Ківалова ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2012. – 520 с.
Keywords: реформування Європейського суду з прав людини; Європейський суд з прав людини; правові системи держав-учасниць; взаємодія між національними судами; принцип субсидіарності; спеціальні процедури Європейського суду з прав людини; розвиток правосвідомості; расова дискримінація; роль Європейського Союзу; міжнародне гуманітарне право; кримінальні покарання в Україні; міжнародно-правова криміналізація; засоби наднаціональної юрисдикцї; здійснення конституційного судочинства; відстоювання права на життя; застосування рішень Європейського суду з прав людини; право на захист від катувань; сфера захисту соціальних прав; національні правозахисні установи; доктрина позитивних зобов’язань держави; захист інформаційних прав людини; поширення недостовірної інформації; захист дитини від насильства; доктрина кримінальних проступків; реформирования Европейского суда по правам человека; Европейский суд по правам человека; правовые системы государств-участников; взаимодействие между национальными судами; принцип субсидиарности; специальные процедуры Европейского суда по правам человека; развитие правосознания; расовая дискриминация; роль Европейского Союза; международное гуманитарное право; уголовные наказания в Украине; международно-правовая криминализация; средства наднациональной юрисдикции; осуществления конституционного судопроизводства; отстаивание права на жизнь; применения решений Европейского суда по правам человека; право на защиту от пыток; сфера защиты социальных прав; национальные правозащитные учреждения; доктрина позитивных обязательств государства; защита информационных прав человека; распространение недостоверной информации; защита ребенка от насилия; доктрина уголовных проступков; reform of the European Court of Human Rights; European Court of Human Rights; legal systems of the participating states; cooperation between national courts; principle of subsidiarity; special procedures of the European Court of Human Rights; development of sense of justice; racial discrimination; role of the European Union; international humanitarian law; criminal penalties in Ukraine; international legal criminalization; supranational jurisdiction; constitutional proceedings; upholding of the right to life; application of the decisions of the European Court of Human Rights; right to protection from torture; sphere of protection of social rights; national human rights institutions; doctrine of positive state obligations; protection of information human rights; dissemination of inaccurate information; child protection from violence; doctrine of criminal misconduct