Біженці як правова фігура в сьогоденній політиці України - Павлова, Віана Олександрівна; Павлова, Виана Александровна; Pavlova, Viana A. (Одеса : Фенікс, 2014)
Стаття присвячена правовому положенню біженців, визначенню їх статусу в міжнародних документах, а також вирішенню питань в нормативному визначенні поняття «біженець», його прав і захисту в політичному і збройному конфлікті, який виходить на міжнародний рівень.

Статья посвящена правовому положению беженцев, определению их статуса в международных документах, а также решению вопросов в нормативном определении понятия «беженец». Проведен анализ его прав и защиты в политическом и вооруженном международном конфликте.

The article is devoted legal position of refugees, determination of their status, in international documents, and also to the decision of questions in normative determination of concept «refugee», his rights, and defence in a political and gun conflict, which goes out on an international level.
Павлова В. О. Біженці як правова фігура в сьогоденній політиці України / В. О. Павлова // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), М. А. Польовий [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукраїнський центр гендерних проблем. – Одеса : Фенікс, 2014. – Вип. 53. – С. 218-224.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; біженець; політика України; політичний конфлікт; збройний конфлікт; беженец; политика Украины; политический конфликт; вооруженный конфликт; refugee; Ukraine politics; political conflict; armed conflict