«Електронний суд" за проектом ЦПК України (станом на 10.03.2017року) - Голубєва, Неллі Юрьевна (Одеса : Фенікс, 2017)
Стаття присвячена дослідженню проблем електронного судочинства в Україні. В роботі здійснено огляд загальних проблем інформатизації суспільства, побудови електронного суду. Визначено проблеми та перспективи електронного правосуддя як однієї з форм електронного урядування. зроблено огляд стану наукової розробленості проблеми з цього питання. Досліджено вітчизняні стратегічні плани розвитку електронного судочинства. Запровадження «електронного суду» як елементу інформаційного суспільства – самостійної унікальної форми судового процесу, заснованого на новітніх інформаційних технологіях, що забезпечують повний цикл розгляду судової справи в електронному форматі.
Голубєва Н. Ю. «Електронний суд" за проектом ЦПК України (станом на 10.03.2017року) / Н. Ю. Голубєва / Інформаційні технології у судочинстві: матер. всеукр. наук.-практ. конф., яка проводиться в рамках тижня цивільного процесу (Одеса, 18 квітня 2017 р.) / за заг. ред. д.ю.н., проф. Голубєвої Н.Ю. – Одеса : Фенікс, 2017. – С. 5-12.
Keywords: електронний суд; інформаційні технології; електронні документи; ЦПК України; кабінет електронних сервісів; електронна форма документообігу