Поняття та правова природа акаунта в соціальній мережі - Некіт, Катерина Георгіївна; Некіт, К. Г.; Nekit, Kateryna H. (Одеса, 2018)
У статті зроблено спробу визначити поняття та правову природу акаунтів у соціальних мережах, підхід до правового регулювання відносин, пов’язаних із акаунтами в соціальних мережах. Визначаються складові частини акаунтів у соціальних мережах, аналізується зв’язок акаунтів у соціальних мережах із веб-сторінками. Розглядається проблема кваліфікації персональних даних як різновиду права власності з урахуванням іноземної судової практики та положень GDPR (Загального регламенту захисту даних). Зроблено висновок про можливість кваліфікації акаунтів у соціальних мережах як особливого об’єкту права власності.
Некіт К. Г. Поняття та правова природа акаунта в соціальній мережі / К. Г. Некіт // Часопис цивілістики : наук.-практ. журн. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Є. О. Харитонов (заст. голов. ред.), К. Г. Некіт (відп. секр.) [та ін.]. - Одеса, 2018. – Вип. 30. – С. 60-65.
Keywords: акаунт; соціальні мережі; персональні дані; право власності; GDPR; веб-сторінка; віртуальна власність; account; social media; personal data; property right; GDPR; web page; virtual property; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; Research Subject Categories::TECHNOLOGY