Методологія наукових досліджень : навчально-методичний посібник для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 053 «Психологія» - Татьянчиков, А. О. (Одеса : НУ «ОЮА», 2025)
Навчально-методичний посібник розкриває теоретичну та практичну складову підготовки здобувачів вищої освіти за навчальною дисципліною «Методологія наукових досліджень». У посібнику висвітлено питання щодо основних етапів розвитку науки, методологічних принципів психології, видів науково-дослідних робіт та наукових публікацій, академічної доброчесності, етапів здійснення наукового дослідження, структури та вимог до оформлення рукопису наукової роботи. У посібнику за кожною темою конкретизуються: план лекції, стислий виклад лекції, план і завдання самостійної роботи, література для підготовки до практичного заняття та питання для контролю знань і вмінь, план практичного заняття. Розкривається детальний алгоритм виконання індивідуальних науково-дослідних завдань. Видання призначено для здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 053 «Психологія», які вивчають навчальну дисципліну «Методологія наукових досліджень» та викладачів закладів вищої освіти.
Татьянчиков А. О. Методологія наукових досліджень : навч.-метод. посіб. для здобув. другого (магістер.) рівня вищої освіти спец. 053 «Психологія» / А. О. Татьянчиков. - Одеса : НУ «ОЮА», 2025. - 114 с. - Режим доступу: https://hdl.handle.net/11300/30523
Keywords: Наука як вид людської діяльності; Наукова діяльність в Україні; Академічна доброчесність у наукових дослідженнях; Види наукових робіт; Вимоги до їх написання; Формулювання наукової проблеми; Планування та обґрунтування дослідження; Збір наукових даних та робота над рукописом; Статистична обробка результатів емпіричного дослідження