Electronic technologies during local elections: new challenges - Пережняк, Борис Аркадійович; Пережняк, Б. А.; Пережняк, Борис Аркадиевич; Perezhniak, Boris; Perezhniak, Borys A.; Кармазіна, Катерина Юріївна; Кармазіна, К. Ю.; Кармазина, Екатерина Юрьевна; Karmazina, Kateryna Yu.; Karmazina, Catherine; Дудник, Руслана Миколаївна; Дудник, Р. М.; et al. (IEDPD, 2020)
The COVID-19 pandemic poses new challenges, as no one can propress will burst a new wave of morbidity. It is therefore worth thinking about the implementation of the electronic voting procedure. In view of this, it is important to explore the role of electronic technology in local elections, share it with the experience of several countries, as well as as analyse new opportunities for the transformation of the electoral process. The aim of the work is to study the role of electronic technologies during local elections. The subject of research is electronic technologies during local elections and social relationships that arise, change and end during the use of electronic processes during local elections. The research methodology combined a set of philosophical, general, and special approaches to scientific knowledge. A study of electronic technologies in local elections has shown that electronic technologies play an important role in electoral processes. It is concluded that, under modern conditions, it is important for Ukraine to support the electoral process with the latest electronic technologies, because these technologies, if used correctly, ensuring election democracy and greater the efficiency of democracy institutions represents.

Пандемія COVID-19 ставить нові виклики, оскільки ніхто не може передбачити, чи спалахне нова хвиля захворюваності. Тому варто задуматися про впровадження процедури електронного голосування. З огляду на це, важливо дослідити роль електронних технологій у місцевих виборах, розглянути досвід декількох країн, а також проаналізувати нові можливості для трансформації виборчого процесу. Метою роботи є вивчення ролі електронних технологій під час місцевих виборів. Предметом дослідження є електронні технології під час місцевих виборів та соціальні відносини, що виникають, змінюються та припиняються під час використання електронних процесів під час місцевих виборів. Методологія дослідження - поєднано сукупність філософських, загальних та спеціальних підходів до наукового пізнання. Дослідження електронних технологій на місцевих виборах показало, що електронні технології відіграють важливу роль у виборчих процесах. Зроблено висновок, що за сучасних умов для України важливо підтримувати виборчий процес за допомогою новітніх електронних технологій, оскільки ці технології, якщо їх правильно використовувати, забезпечують виборчу демократію та більшу ефективність демократичних інститутів.

Пандемия COVID-19 ставит новые вызовы, поскольку никто не может предсказать, вспыхнет ли новая волна заболеваемости. Поэтому стоит задуматься о внедрении процедуры электронного голосования. Учитывая это, важно исследовать роль электронных технологий в местных выборах, рассмотреть опыт нескольких стран, а также проанализировать новые возможности для трансформации избирательного процесса. Целью работы является изучение роли электронных технологий во время местных выборов. Предметом исследования являются электронные технологии во время местных выборов и социальные отношения, которые возникают, изменяются и прекращаются при использовании электронных процессов во время местных выборов. Методология исследования - объединена совокупность философских, общих и специальных подходов к научному познанию. Исследование электронных технологий на местных выборах показало, что электронные технологии играют важную роль в избирательных процессах. Сделан вывод, что в современных условиях для Украины важно поддерживать избирательный процесс с помощью новейших электронных технологий, поскольку эти технологии, если их правильно использовать, обеспечивают избирательную демократию и большую эффективность демократических институтов.
Perezhniak B. Electronic technologies during local elections: new challenges / B. Perezhniak, C. Karmazina, R. Dudnyk, K. Solyannik, O. Severinova // Cuestiones Políticas. – V. 38(67). – IEDPD, 2020. – P. 287-301.
Keywords: local electoral process; information and communication technologies; electronic vote; digital democracy; local self-government bodies; місцевий виборчий процес; інформаційно-комунікаційні технології; електронне голосування; цифрова демократія; органи місцевого самоврядування; местный избирательный процесс; информационные и коммуникационные технологии; электронное голосование; цифровая демократия; органы местного самоуправления; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE