Особливості проведення комплексних експертиз ЗТП на переїздах: нормативно–технічний погляд експерта–залізничника - Возняк, Олег; Voznyak, Oleh (Одеса : НУ «ОЮА», 2026)
Досліжено специфіку проведення експертиз залізнично–транспортних пригод. Виявлено нормативну колізію між ПДР та нормативними документами, що застосовуються на залізничному транспорті. Обґрунтовано авторську модель контролю переїздів. The specifics of conducting forensic examinations of railway traffic accidents are investigated. A regulatory conflict between traffic rules and regulatory documents applied in railway transport is identified. The authorʼs crossing control model is substantiated.
Возняк О. Особливості проведення комплексних експертиз ЗТП на переїздах: нормативно–технічний погляд експерта–залізничника. Криміналістика майбутнього: цифрові інновації, штучний інтелект, глобальні виклики та загрози: збірник матеріалів міжнар. наук.–практ. конф. (м. Одеса, 5 черв. 2026 р.) / заг. ред. С. Ківалова, М. Аракеляна. Одеса : НУ «ОЮА», 2026. С. 230-235. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33547
Keywords: railway crossing; railway transport expertise; conflict; automation; traffic safety; transport technologies; залізничний переїзд; залізнично–транспортна експертиза; колізія; автоматика; безпека руху; транспортні технології