Кримінально-правова характеристика катування - Михайленко Дмитро Григорович; Mychailenko D.G. (My University, 2011)
У статті досліджуються існуючі недоліки у розумінні та застосуванні положень статті КК Україна, що регламентує відповідальність за катування. Проводитися відмежування катування від інших суміжних злочинів. Аналізуються випадки конкуренції статті про катування з іншими статтями та показуються шляхи її вирішення. Розглядаються проблеми відповідальності службових осіб за катування.
Михайленко Д. Г. Кримінально-правова характеристика катування / Д. Г. Михайленко // Часопис Академії адвокатури України. – №4. – 2011 : [Електронний ресурс]. – Режим доступу: www.nbuv.gov.ua/e-journals/Chaau/2011-4/11mdgkhk.pdf.
Keywords: катування; мордування; особлива жорстокість; тілесні ушкодження; примушування; пытки; истязания; особая жестокость; телесные повреждения; принуждение; torture; special cruelty; injuries; compulsion