Експертне забезпечення розслідування незаконних порубок лісу як прояву організованої злочинності - Петренко, Яна; Petrenko, Yana (Одеса : НУ «ОЮА», 2025)
У тезах висвітлено деякі типові схеми незаконних порубок лісів в Україні як складову організованої злочинної діяльності. Розглянуто випадки корупційних чинників у лісовому господарстві та роль судово-експертних досліджень у їх виявленні й розслідуванні. The abstracts highlight some typical schemes of illegal logging in Ukraine as a component of organized criminal activity. Cases of corruption factors in forestry and the role of forensic research in their detection and investigation are considered.
Expert support of the investigation of illegal forest felling as a manifestation of organized crime
Петренко Я. Експертне забезпечення розслідування незаконних порубок лісу як прояву організованої злочинності / Я. Петренко // Експертне забезпечення розслідування організованої злочинності: міжнародний досвід та національна практика : зб. матеріалів міжнар. наук.-практ. конф. м. Одеса, 27 листоп. 2025 р.=Expert Support in the Investigation of Organized Crime: International Experience and National Practice : Proceedings of the International Scientific and Practical Conference (Odesa, 27 November 2025) / [орг. комітет: С. Ківалов, М. Аракелян, О. Катарага, Д. Кішко, Д. Колодін, А. Колодіна, Л. Аркуша та ін.] ; Нац. ун-т Одеськ. юрид. акад. кафедра криміналістики, суд. експертиз та поліграф. ; Нац. центр суд. експерт. при Міністер. юстиц. Респуб. Молдова ; Одеськ. Наук.-дослідн. ін-т суд. експер. Міністер. юстиції України. - Одеса : НУ «ОЮА», 2025. - С. 108-110. - Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.31269
Keywords: незаконна порубка дерев; злочинні угрупування; судовоекспертна практика; illegal logging; criminal groups; forensic practice