Міжнародно-правове співробітництво держав у сфері забезпечення добробуту тварин та їх захисту від жорстокого поводження - Зубченко, Надія Ігорівна; Зубченко, Надежда Игоревна; Zubchenko, Nadiia I. (My University, 2016)
У дисертації досліджено теоретичні та практичні питання міжнародно-правового регулювання співробітництва держав у сфері забезпечення добробуту тварин та їх захисту від жорстокого поводження. Визначено доктринальні підходи до міжнародно-правового регулювання забезпечення добробуту тварин та їх захисту від жорстокого поводження. Проаналізовано становлення та розвиток міжнародно-правового співробітництва держав у сфері забезпечення добробуту тварин та їх захисту від жорстокого поводження та виявлено його особливості. Обґрунтовано, що генезис моральних імперативів поводження з тваринами вплинув на створення правових норм щодо поводження з тваринами. Виявлено особливості міжнародно-правового регулювання співробітництва держав у сфері забезпечення добробуту тварин та їх захисту від жорстокого поводження. Досліджено структуру міжнародно-правового співробітництва в сфері забезпечення добробуту тварин та їх захисту від жорстокого поводження з виокремленням європейської системи регіонального співробітництва. Сформульовано пропозиції та рекомендації щодо участі України в міжнародно-правовому співробітництві у сфері забезпечення добробуту тварин та їх захисту від жорстокого поводження та імплементації міжнародно-правових норм із вказаних питань у законодавство України.

Исследованы теоретические и практические вопросы международно-правового регулирования сотрудничества государств в сфере обеспечения благополучия животных и их защиты от жестокого обращения. Определены доктринальные подходы к международно-правовому регулированию сотрудничества государств в сфере обеспечения благополучия животных и их защиты от жестокого обращения. Анализируется становление и развитие международно-правового регулирования сотрудничества государств в сфере обеспечения благополучия животных и их защиты от жестокого обращения. Обосновано, что генезис моральных императивов обращения с животными повлиял на образование правовых норм об обращении с животными. Подчеркивается необходимость выделения самостоятельного института международно-правового регулирования обеспечения благополучия животных и их защиты от жестокого обращения. Исследована структура международно-правового сотрудничества в сфере обеспечения благополучия животных и их защиты от жестокого обращения и определены три уровня этого сотрудничества: универсальный, региональный, наднациональный. Особое внимание уделено европейской системе регионального сотрудничества в сфере обеспечения благополучия животных и их защиты от жестокого обращения. Обоснована необходимость принятия универсального акта в сфере обеспечения благополучия животных и их защиты от жестокого обращения. Представлена классификация инструментов международно-правового обеспечения благополучия животных и их защиты от жестокого обращения. Сформулированы предложения и рекомендации относительно участия Украины в международно-правовом сотрудничестве в сфере обеспечения благополучия животных и их защиты от жестокого обращения и имплементации международно-правовых норм по указанным вопросам в законодательство Украины. Обоснована необходимость внесения изменений в законодательство Украины в сфере обеспечения благополучия животных и их защиты от жестокого обращения, а также подписание и ратификация европейских конвенций об обращении с животными.

The thesis is a special complex research of theoretical and practical problems of international legal regulation of states’ cooperation in the sphere of animal welfare and protection of animals from cruel treatment. The thesis outlines doctrinal approaches to international legal regulation of interstate cooperation in the sphere of animal welfare and protection of animals from cruel treatment and analyses the formation and development of international legal regulation of states’ cooperation in the area of animal welfare and protection of animals from cruel treatment. It is proved, that the genesis of moral imperatives towards animals influenced the creation of legal norms on the treatment of animals. The thesis delineates the peculiarities of international legal regulation of interstate cooperation in the sphere of animal welfare and protection of animals from cruel treatment. The structure of international legal cooperation in the area of animal welfare and protection them from cruel treatment is outlined, and the European system of regional cooperation is distinguished. The propositions and recommendations regarding the participation of Ukraine in international legal cooperation in the sphere of animal welfare and protection of animals from cruel treatment and the implementation of international legal norms on animal welfare and protection of animals from cruel treatment into Ukrainian legislation are formulated.
Зубченко Н. І. Міжнародно-правове співробітництво держав у сфері забезпечення добробуту тварин та їх захисту від жорстокого поводження : дис. ... канд. юрид. наук : 12.00.11 / Зубченко Надія Ігорівна. - Одеса, 2016. - 274 с.
Keywords: міжнародно-правове співробітництво у сфері забезпечення добробуту тварин та їх захисту від жорстокого поводження; добробут тварин; захист тварин від жорстокого поводження; права тварин; поводження з тваринами; європейські конвенції щодо поводження з тваринами; международно-правовое сотрудничество в сфере обеспечения благополучия животных и их защиты от жестокого обращения; благополучие животных; защита животных от жестокого обращения; права животных; обращение с животными; европейские конвенции об обращении с животными; international legal cooperation in the sphere of animal welfare and protection of animals from cruel treatment; animal welfareprotection of animals from cruel treatment; animal rights; treatment with animals; European conventions on treatment with animals