European Union regulation of state aids and professional football (part 1) - Ramón Terol, Gómez (Херсон : Видавничий дім «Гельветика», 2019)
1. Introducción: la problemática compatibilidad de la financiación pública del deporte (fútbol) profesional con el régimen de ayudas de Estado de la Unión Europea. 2. Referencia a las previsiones del Derecho de la Unión Europea sobre ayudas de Estado. 2.1. La regulación de los artículos 107 a 109 TFUE. 2.2. La referencia al deporte del Reglamento (UE) 2015/1588, del Consejo, de 13 de julio de 2015, sobre la aplicación de los artículos 107 y 108 del TFUE a determinadas categorías de ayudas estatales horizontales. 2.3. La financiación de infraestructuras deportivas en el Reglamento (UE) No 651/2014, de la Comisión, de 17 de junio de 2014, por el que se declaran determinadas categorías de ayudas compatibles con el mercado interior en aplicación de los artículos 107 y 108 TFUE.

1. Introduction: the problematic compatibility of public financing of professional sports (football) with the State aid scheme of the European Union. 2. Reference to the provisions of European Union Law on State aid. 2.1. The regulation of articles 107 to 109 TFEU (Treaty on the Functioning of the European Union). 2.2. The reference to the sport of Council Regulation (EU) 2015/1588 of 13 July 2015 on the application of Articles 107 and 108 TFEU to certain categories of horizontal state aid. 2.3. The financing of sports infrastructures in Commission Regulation (EU) No 651/2014 of 17 June 2014, declaring certain categories of aid compatible with the internal market in application of Articles 107 and 108 TFEU.

1. Вступ: проблема сумісності державного фінансування професійного спорту (футболу) зі схемою державної допомоги Європейського Союзу. 2. Посилання на положення Закону Європейського Союзу про державну допомогу. 2.1. Регламентація статей 107–109 ДФЄС (Договору про функціонування Європейського Союзу). 2.2. Відсилка до спортивного Регламенту Ради (ЄС) 2015/1588 від 13 липня 2015 р. щодо застосування статей 107 та 108 ДФЄС до деяких видів горизонтальної державної допомоги. 2.3. Фінансування спортивної інфраструктури у Регламенті Комісії (ЄС) No 651/2014 від 17 червня 2014 р., зазначення певних категорій допомоги як сумісних із внутрішнім ринком із застосуванням статей 107 та 108 ДФЕС.
Gómez R. T. European Union regulation of state aids and professional football (part 1) / R. T. Gómez // Часопис цивілістики : наук.-практ. журн. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Є. О. Харитонов (заст. голов. ред.), К. Г. Некіт (відп. секр.) [та ін.]. - Херсон : Видавничий дім «Гельветика», 2019. – Вип. 35. – С. 72-82.
Keywords: financing of professional sports; professional sports; football clubs; state aid; public financing; European Union; державне фінансування; Європейський Союз; фінансування професійного спорту; професійний спорт; футбольні клуби; державна допомога; Research Subject Categories::INTERDISCIPLINARY RESEARCH AREAS::Sports; Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES