Теорія ризику: історія та сучасні підходи - Пехник, Алевтіна Валентинівна; Пехник, А. В.; Пехник, Алевтина Валентиновна; Pekhnyk, Alevtina V.; Кройтор, Артем Вікторович; Кройтор, А. В.; Кройтор, Артем Викторович; Kroitor, Artem V.; Завгородня, Юлія Володимирівна; Завгородня, Ю. В.; Завгородняя, Юлия Владимировна; Zavhorodnia, Yuliia V. (Одеса: Фенікс, 2019)
В статті представлений аналіз різноманітних теорій ризику. В публікації окреслюється проблемне поле застосування теорії ризику щодо політичного процесу, встановлюється загальне розуміння дефініції ризику, відтворюється історичний процес створення його класифікації та типології, аналізуються передумови створення єдиної концепції ризику, інтеграції розрізнених підходів та думок, методологічних підходів та отримання націй на основі нового предметного знання. Головне завдання: залучення вчених і практиків до дискусії з однієї з найактуальніших і найскладніших проблем та надати поштовх дорізнобічних та комплексних досліджень в цій галузі.

В статье представлен анализ различных теорий риска. В публикации определяется проблемное поле применения теории риска политического процесса, устанавливается общее понимание дефиниции риска, воспроизводится исторический процесс создания его классификации и типологии, анализируются предпосылки создания единой концепции риска, интеграции разрозненных подходов и мнений, методологических подходов и получения на этой основе нового предметного знания. Главная задача: привлечение ученых и практиков до дискусии одной из актуальнейших и самых сложных проблем и дать толчок к разносторонних и комплексных исследований в этой области.

The article presents an analysis of various risk theories. The publication outlines the problematic field of application of risk theory to the political process, establishes a common understanding of the definition of risk, reproduces the historical process of creating its classification and typology, analyzes the prerequisites for creating a single concept of risk, integration of disparate approaches and opinions, methodological approaches and nations new subject knowledge. The main task: to involve scientists and practitioners in the discussion of one of the most pressing and complex problems and to provide impetus to diverse and comprehensive research in this field.
Пехник А. В. Теорія ризику: історія та сучасні підходи / А. В. Пехник, А. В. Кройтор, Ю. В. Завгородня // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. редкол.), Л. І. Кормич (голов. ред.), І. М. Милосердна (відп. ред.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2019. – Вип. 63. – С. 33-47.
Keywords: ризик; нестабільність; невизначеність; безпека; небезпека; трансформація; зміни; політичний процес; риск; нестабильность; неопределенность; безопастность; небезопастность; трансформация; изменения; политический процесс; risk; instability; uncertainty; security; danger; transformation; political process; change; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE