Теоретичний аналіз інтеракції влади і громадянського суспільства та їх прояви в українському суспільстві - Каретна, Ольга Олександрівна; Каретна, О. О.; Каретная, Ольга Александровна; Karetna, Olha O. (Одеса: Фенікс, 2019)
Створення єдиного інформаційно-комунікаційного простору України як частини світового інформаційного простору є одним з умов побудови демократичного суспільства. Інформаційно-комунікаційні процеси забезпечить рівноправну участь українського суспільства в процесах інформаційної і економічної інтеграції з іншими країнами і народами. Основною проблемою на шляху демократизації участь громадськості у формуванні та реалізації політичного курсу, виступає саме тим соціально-правовим інститутом, в якому концентрується найбільший потенціал до діалогу влади та суспільства.

Создание единого информационно-коммуникационного пространства Украины как части мирового информационного пространства является одним из условий построения демократического общества. Информационно-коммуникационные процессы обеспечит равноправное участие украинского общества в процессах информационной и экономической интеграции с другими странами и народами. Основной проблемой на пути демократизации участие общественности в формировании и реализации политического курса, выступает именно тем социально-правовым институтом, в котором концентрируется наибольший потенциал к диалогу власти и общества.

The creation of a single information and communication space of Ukraine as part of the world information space is one of the conditions for building a democratic society. Information and communication processes will ensure equal participation of Ukrainian society in the processes of information and economic integration with other countries and peoples. The main problem on the way to democratization is the participation of the public in the formation and implementation of the political course, which is precisely the social and legal institution in which the greatest potential for dialogue between government and society is concentrated.
Каретна О. О. Теоретичний аналіз інтеракції влади і громадянського суспільства та їх прояви в українському суспільстві / О. О. Каретна // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. редкол.), Л. І. Кормич (голов. ред.), І. М. Милосердна (відп. ред.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2019. – Вип. 63. – С. 48-59.
Keywords: суспільство; влада; комунікації; громадянське суспільство; общество; власть; коммуникации; гражданское общество; society; power; communications; civil society; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE